dissabte, 1 d’agost del 2009

PARC NATURAL DE NEOUVIELLE. - COL DE VAL LOURON-AZET.


Fabien, localitat francessa on comença l'aventura d'avui.
Tenim l'intencio de pujar al llac D'AUMAR, i de pas visitar la ruta dels llacs del parc natural de NEOUVIELLE. Estany de CAP LONG, lac D'OREDON, etc.


Els primers kilometres la pujada ja comença força seria, lo que tenin en compte que fins al lac d'Aumar hi ha 16 kilometres ens acol....... una mica, poc a poc anem agafan el pols a l'ascensio i tambe el respecte que es mereig i disfrutem de la grandiositat del paisatge.


Impresionant la zona de "lacets" una ziga-zaga seguida amb la carretera suspessa damunt de murs de pedra, molt semblant a la part final del ESTELVIO.

Vista de la presa (barrage en diuen aqui) del estany de CAP DE LONG.

El llac d'Oredon vist des-de l'estany de Cap de Long.


Baixada cap al llac d'Oredon i ascensio final al LAC D'AUMAR ( BIG-342)

La bellessa del paisatge no ens va deixar pas indiferents, ens afanyabem per captar tant depressa com podiem les sensasions que el lloc transmetia, no podiem estar massa temps aqui, ja que la jornada encara no s'ha acabat, i es una pena m'agradaria quedar-me una bona estona.









Baixada cap a SANT LARY SOULAN, per afrontar un altra pujada puntuable per la challege BIG, es tracta del col de VAL LOURON-AZET. 11 KM al 7% de mitjana es va fer durillo per la calor del mitgdia que ens va deixar ven socarrats.
El port no en tant bonic com l'anterior pero compensa les vistes des-del cim. la val de Loundenvielle, espectacular, d'aqui es pot veure la pujada a altres col-losos com el PLA D'ADET.
i mirant cap a l'altra banda veiem bona part de la pujada al PEYRESOURDE.



Fixeu-vos a la montanya del devant es pot veure la pujada al PLA D'ADET, el colos de la vall de Sant Lary.

Vall i llac de LOUNDENVIELLE.

Recuperant forçes, nomes ens queda anar cap a Arreau i despres cap a Sant Lary, carregar la furgoneta i tornar cap a casa. Anar i tornar el mateix dia es una mica pesat, pero ara els dies son molt llarcs, i es pot disfrutar d'un dia de ciclisne fantastic aqui al pirineu.