diumenge, 28 de juny del 2009

COTEFABLO, FANLO, SERRABLO.


La petita localitat de SARVISE, ens serveix com a punt de partida per pujar al Port de COTEFABLO, i despres al poblet de FANLO, tots dos puntuables per la Challenge CIMA.

Un cop passat BROTO, la carretera agafa alçada molt depressa i ens deleita amb aquestes vistes de la vall.



El "famos" tunel de COTEFABLO, on va patir el accident Raimund Dietzen, durant la volta a Espanya, que va significar la fi de la seva carrera esportiva.

13,8 km, amb una mitjana del 4% i maximes del 10%, un port esplendit, ben asfaltat, magnifiques vistes, i fora de temporada de vacances, el transit es escas.

De Cotefablo, cap a Fanlo, aquesta pujada cuasi desconeguda, te una llargada desde Sarvise de 12,5 km. La carretera te trams bastant descarnats, i "s'enganxa una mica bastant". Ens varen sorpendre els darrers 3 km amb una duressa important, amb pendents que superaven el 14%.
Val a dir que el transit durant la pujada va esser practicament inexistent.

Bonic poblet, cuasi perdut enmitg del pirineu aragones, tot edificat amb pedra, carrers inclosos.



No em digueu que no aga la pena pujar fins aqui per veure aquet paisatge.



Retorn cap a BOLTAÑA, per fer els 13,5 km del PUERTO DEL SERRABLO. Aquest port te una mitjana del 6%, i rampes maximes del 10%. Lo mes dificultos son els primers kilometres, que es on hi ha les pendents mes fortes, despres alguns "descansillos" i les rampes mes suaus, fan que es pugi pujar a tren.

Afegeix una imatge




Magnific dia de ciclisme, ja tenim tres ports mes al "sac", em conegut un altre troç d'aquesta geografia nostra, tant rica i tant diversa. De veritat crec que em sortit satisfets i enriquits de l'experiencia. Ja estem preparant la proxima.